Svet

Na Hrvaškem vas lahko aretirajo, če boste šli s kratkimi hlačami na občino

G.G.
9. 7. 2015, 09.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

42-letni nizozemski državljan je pred dnevi stopil na občino v Polači v bližini Zadra, saj se je hotel pogovoriti z županom. A župan Viktor Prtenjača ga ni spustil v pisarno. Menda je bil turist nedostojno oblečen.

Je bil Nizozemec razcapan, v kopalkah ali brez majice? Ne, župan ni prenesel, da je imel kratke hlače, čeprav je bila temperatura krepko prek 30 stopinj Celzija. Župan ga je vprašal, če gre na Nizozemskem tudi v kratkih hlačah na občino in turist (tako je menil župan) mu je odgovoril, da seveda, da je to povsem normalno.

»Tukaj pa ne boš! Občina je institucija, tukaj sta državna zastava in grb, v moji pisarni je slika prvega hrvaškega predsednika (Franja Tuđmana). Treba je pokazati spoštovanje,« je zarenčal Prtenjača in poskušal presenečenega Nizozemca pospremiti na ulico. Ta pa se ni pustil in je zahteval, da ga sprejme. Župan je nato poklical policiste, ki so čez četrt ure prišli na občino. Vse bolj nemirnega Nizozemca so odpeljali na policijsko postajo, kjer se je izkazalo, da je pred kratkim v Polači kupil hišo in zato hotel urediti nekaj dokumentov.

Policisti so ga seveda takoj izpustili in zadevo rešili salomonsko – obema akterjema so izdali opozorilo.