Zabava

Marija Serdar, nova balkanska zvezdica

Sonja Javornik
9. 7. 2015, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

»Pa kaj vi jeste?« so se v preteklih desetih mesecih večkrat spraševali Jelena Tomašević, Milan Stanković, Goca Tržan, Hari Varešanović in Leontina Vukomanović. Otroci, ki so se prijavili v prvi šov Pinkove zvezdice, so bili namreč resnično izjemno nadarjeni. Preteklo soboto se je izbor najboljšega med otroki zaključil z zmago Marije Serdar, ki je bila favoritka pravzaprav že od začetka izbora.

Facebook

13-letna Marija iz Beograda je že s svojim prvim nastopom na avdiciji in potem v prvem krogu, ko je Jeleno Tomašević spravila v solze z neverjetno interpretacijo njene pesmi Jutro, očarala žirijo. »Ti si srbska Aretha Franklin,« so ji dejali in po vsakem njenem nastopu ponavljali, da je neverjetno, kakšen silen glas se skriva v tako mladem dekletu. Ne samo glas, ki spominja na črnske soul pevke, tudi njeno občuteno petje je bilo vsekakor izjemno, tako izjemno, da so to prepoznali tudi gledalci. Kar je bilo kar malo presenetljivo, kljub temu da je Marija res veljala za favoritinjo, saj je imela izjemno močno konkurenco.

Promo foto

Trema na vsakem koraku

Marija je imela ves čas hudo tremo, kar je še en pokazatelj tega, kar se je videlo tudi že na prvi pogled: Marija pač ni samozavestna ljubka deklica, pač pa malce nerodno dekle, ki je sicer iz kroga v krog na odru delovala bolj ženstveno. Med njenimi prijatelji sotekmovalci pa je kar mrgolelo ljubkih deklic, med katerimi je bila največja favoritinja 11-letna Lena Stamenković, ljubko milo dekletce z močnim glasom in izvrstnim nastopom. Bilo pa je tudi nekaj fantov, ki so zelo hitro pridobili izjemen krog oboževalk, ki so nadlegovale celo žirante. Ampak čeprav sta Matea in Igor, ki sta prava lomilca mladih dekliških src, prišla do finala, pa sta izpadla še pred velikim zaključkom, kamor se je zaradi izjemne interpretacije prebil 14-letni Makedonec Trajče Georgiev.

Pinkove zvezdice najbolj gledane oddaje

Tako kot Pinkove zvezde, ki so se končale teden prej, so tudi zvezdice bile med najbolj gledanimi oddajami po celi regiji. In to predvsem zato, ker je bilo neverjetno, kakšni talenti so med mladimi pevci. Tako ni čudno, da je že prvi nastop v finalni oddaji, ko so vsi finalisti skupaj odpeli pesem Pinkove zvezdice, spravil v solze Leontino. Prav ona je bila med žiranti najbolj strokovna, saj se že vrsto let ukvarja s poučevanjem mladih pevcev in med tekmovalci je bilo kar nekaj takih, ki so se učili prav v njenem zboru Čarolija. Seveda pa so bili tudi preostali žiranti izjemno pomembni pri tem, da so tekmovalci napredovali iz kroga v krog, saj so jim dali resnično veliko koristnih nasvetov.

Facebook

Kredibilna strokovna žirija

Prav kredibilna žirija je tisto, kar Pinkova tekmovanja loči od drugih. Na televizijah spremljamo kup oddaj, kjer znani obrazi ocenjujejo talente. Včasih so žiranti bolj duhoviti, včasih manj, ampak njihove opazke so večinoma v stilu, to me je navdušilo, to pa me je pustilo hladno. No, pri Pinkovih zvezdah in zvezdicah ni bilo tako.

Del šova tudi solze

Izbori otroških zvezd so lahko zelo travmatični za udeležence. Tudi v tem je bilo veliko takih, ki so jokali, ko so izpadli. Ampak na srečo je bil jok bolj zaradi tega, ker so se med tekmovanjem med seboj tako spoprijateljili in jih je skrbelo, ali bodo še ostali v stiku z novimi prijatelji. Nekaj jih je imelo res bolj travmatičen zaključek, ampak po besedah žirije, ki je spremljala zakulisno dogajanje, je bil razlog predvsem v tem, da so starši nekaterih imeli velike ambicije za svoje otroke. Sicer pa so tudi žiranti ves čas opozarjali tekmovalce, da naj na vse skupaj gledajo kot igro. In seveda – naj čim bolj izkoristijo novo znanje in izkušnje.

Prav zato so bile kritike žirije resnično konstruktivne. Takšne napotke, kot so jih bili deležni tekmovalci za svoje nastope, resnično lahko delijo samo strokovnjaki. In tu se je videlo, kako dobro so tudi teoretično podkovani pevci, ki so tokrat glasovali za mlade pevce.

Če bodo na naših televizijah spet predvajali oddaje, kot je bila Razred talentov, lahko le upamo, da bodo sodelavcem pokazali te oddaje, da bomo tudi na domačih televizijah lahko slišali še kaj bolj strokovnega kot samo pavšalne opazke o tem, ali je nekdo dober ali ne.