Svet

Zastrupilo se je 80 otrok

U.K.
30. 6. 2015, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Otroci so bili na športnih pripravah v hotelu Lepenski Vir, ko je očitno prišlo do zastrupitev. Prvi podatki o res množični zastrupitvi sicer najverjetneje ne držijo, a taki primeri so težavni sami po sebi, če so vanje vpleteni otroci.

Facebook

Zastrupitev se je zgodila v Donjem Milanovcu, v hotelu Lepenski Vir. V hotelu je bivalo sedemdeset otrok iz beograjskega košarkarskega kluba in še deset otrok, ki so bili na nogometnih pripravah. Po poročanju srbskih medijev naj bi otroci nenadoma začutili velike bolečine v predelu želodca, nekateri so tudi bruhali.

Takoj so jih odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da gre za enterokolitis, ki ga povzroča bakterijska infekcija. Na srečo okužba ni bila prehuda in otroke so že odpustili iz bolnišnice. V hotel je prišla sanitarna inšpekcija, po vzorce za analizo; preiskave so pokazale, da ni šlo za bakterijsko, temveč virusno vnetje.

Po informacijah srbskih medijev hotela niso zaprli, a ga bodo v celoti dezinficirali. Iz hotela so sicer sporočili, da je vsa hrana, ki so jo otroci jedli, neoporečna, kar naj bi pokazala tudi analiza, ter da je dejansko zbolelo za polovico manj otrok, kot so trdili njihovi trenerji.

To je potrdil tudi eden od gostov, ki je dejal, da je bilo v hotelu 330 otrok, zbolelo pa jih je 35. Te so odpeljali v bolnišnico, kjer so jih pregledali in pravzaprav takoj poslali nazaj v hotel, kjer so nadaljevali športne priprave. Tudi analize so pokazale, da s hotelsko hrano in vodo ni nič narobe, a so se kljub temu odločili za razkužitev celotnega hotela.