Svet

Veter in sneg ovirata promet na Hrvaškem

STA
7. 4. 2015, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na Hrvaškem je zaradi močnega vetra za vsa vozila zaprta avtocesta Zagreb-Split med odcepoma Posedarje in Sveti Rok, je poročal hrvaški avtoklub (Hak). Sneg ovira promet na delu cest v Liki, mokra cestišča pa so tudi v Slavoniji in Gorskem kotarju. Hrvaški gorski reševalci opozarjajo na nevarnost plazov v gorah na meji z Bosno in Hercegovino.

Arhiv Svet24

Državna cesta proti Dalmaciji med odcepoma Maslenica-Zaton Obrovački in most proti otoku Pagu sta odprta samo za osebna vozila, je še objavil Hak. Opozarja na močan veter tudi na širšem območju Reke.

Burja je prekinila trajektni promet v Dalmaciji proti otokom Lastovo, Hvar, Korčula in Brač.

Hrvaški meteorologi pričakujejo, da se bosta močan severovzhodni veter v kopenskem delu države, kot tudi burja ob morju umirila do konca dneva. V dopoldanskih urah je v Liki in Gorskem kotarju možen dež s snegom, so napovedali.

Hrvaška gorska reševalna služba je danes opozorila na veliko nevarnost plazov v gorah na meji z BiH, kot so Biokovo, Dinara, Čvrsnica, Prenj in Kamešnica.

Hrvaški mediji so čez velikonočne praznike poročali o več kot pol metra snega tudi na primorski strani Biokova v splitsko-dalmatinski županiji. Veter je ponekod na Biokovu nanesel tudi več kot meter in pol snega.