Črna kronika

Mož jo je zapustil v revščini? Ne, z ljubimcem sta ga brutalno umorila

G.G.
7. 4. 2015, 10.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po televizijski objavi zgodbe o kalvariji 35-letne Nedeljke Kosovec iz hrvaškega Vrbovca, ki naj bi s svojimi tremi otroci živela v uničujoči revščini, so se našli dobri ljudje in ji poslali pomoč v obliki denarja in drugih materialnih dobrin.

Arhiv Svet24

Nedeljka je pred dobrim letom dni trdila, da jo je soprog Ivica zapustil, brezčuten kot je bil, pa ji ni plačeval alimentov za njune tri hčerke. Vsi so ji verjeli na besedo, pred dnevi pa je policija prijela več anonimnih prijav, s pomočjo katerih so zagnali preiskavo in zadevo osvetlili v povsem drugačni luči.

Nedeljka je imela ljubimca, ta pa ni zdržal pritiska življenja z bremenom laži in si je dušo olajšal pri policistih. Kaj se je zgodilo? Nedeljka in njen 26-letni Mato sta novembra 2013 načrtno umorila Ivico. Presenetila sta ga med spancem. Mato ga je najprej večkrat mahnil s sekiro, nato pa sta ga z Nedeljko odnesla v klet. Tam ga je Mato še večkrat ustrelil s plinsko pištolo in zabodel z nožem. Nesrečnika sta odnesla do bližnje opuščene kmetije, njegovo telo obtežilo s kosi železa in ga vrgla v vodnjak.

Prejšnji teden so tako umorjenega res našli v vodnjaku, oba osumljenca za umor pa sta že v priporu.