Svet

Dekletu Nemcova grozijo s smrtjo

M.J.
6. 3. 2015, 12.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ukrajinsko dekle umorjenega ruskega opozicijskega politika Borisa Nemcova, ki je bila z njim, ko so ga ustrelili, je sporočilo policiji, da ji grozijo s smrtjo, je danes sporočilo ukrajinsko tožilstvo. Generalni državni tožilec Viktor Šokin je že odredil, "da se jo zaščiti z vsemi možnimi ukrepi".

Twitter

Kot so sporočili iz Šokinove pisarne, je Ana Duricka prejela grožnje s smrtjo s strani neidentificiranih oseb, ko se je vrnila iz Moskve k mami v Kijevu. Kdo bi ji lahko grozil, zaenkrat ni jasno, tožilstvo pa je odprlo preiskavo poskusa umora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajinska manekenka Duricka je bila z Nemcovom, ko je bil prejšnji petek nedaleč od Kremlja ubit. Zasliševali in zadrževali so jo več dni, v ponedeljek pa so jo izpustili, da se je lahko vrnila domov v Kijev.

Po lastnih navedbah je preiskovalcem povedala vse, kar je vedela. Pravi, da ni videla, od kod se je pripeljal napadalec, saj se je vse zgodilo za njenim hrbtom. Po napadu je po telefonu poklicala policijo.

Po umoru Nemcova, dolgoletnega ostrega kritika ruskega predsednika Vladimirja Putina in borca proti korupciji, so se pojavile številne teorije zarote, kdo bi lahko stal za umorom. Putin je umor označil za naročenega in menil, da gre za provokacijo. Obljubil je, da bodo vložili vse napore, da ujamejo storilce.