Svet

Novo skupinsko posilstvo

STA/M.J.
21. 2. 2015, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V indijski prestolnici New Delhi so po današnjih navedbah tamkajšnje policije v vozečem avtomobilu domnevno skupinsko posilili 35-letno Nigerijko. Žensko so v petek našli nezavestno blizu cestninske postaje na vzhodu mesta in jo nato odpeljali v bolnišnico.

Arhiv Svet24

Policija je sporočila, da so štirje moški v nakupovalnem centru na jugu mesta žrtev odvedli do svojega avtomobila, po posilstvu pa so jo vrgli iz vozila. "Aretirali smo štiri osumljence v starosti od 25 do 30 let. Čakamo še na rezultate testov," je povedal preiskovalni policist Rajender Kumar.

Posnetki varnostnih kamer so pokazali, kako so blizu cestninske postaje moški iz avtomobila, ki ga je policija že zasegla, odvrgli žrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Napadena ženska naj bi bila turistka.

V Indiji pogosto odmevajo posilstva tujk. Decembra lani naj bi blizu Bodhgaye, budističnega romarskega mesta, pet moških, ki so se izdajali za vodiče, skupinsko posililo japonsko turistko.

Problematika spolnega nasilja nad ženskami je v Indiji v ospredje prišla leta 2012 z brutalnim skupinskim posilstvom indijske študentke na avtobusu v New Delhiju. Študentka je kasneje podlegla ranam, okruten zločin pa je sprožil množične proteste in vodil v strožje kazni za posilstva.

Po podatkih policije je bilo lani v New Delhiju prijavljenih več kot 2000 primerov posilstev, kar je več kot 30 odstotkov več kot leta 2013.