Svet

Nasade konoplje izdal sneg

A.Š.
11. 2. 2015, 01.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Čeprav je Nizozemska najbolj liberalna država, ko gre za uživanje kanabisa, pa velja zelo stroga zakonodaja za pridelavo.

Snežena zima je postala sovražnik pridelovalcev trave, saj so nizozemski policisti v zadnjih dneh pospravili kar nekaj nasadov. Namreč, zakonodaja dovoljuje le 5 sadik, vse ostalo je kaznivo. In kako so policisti odkrili farme kanabisa? Preprosto, za pridelavo umetne trave ali skunka je potrebna umetna svetloba, ki oddaja veliko toplote, ta pa seveda posledično stopi sneg na strehi. 
"Če sosed nima snega na strehi, potem lahko pokličete policijo in poveste, da sumite, da ima vaš sosed ilegalno farmo trave," so twittnili policisti v Haarlemu.
V Zutphenu so tako v spalnici našli 88 sadik konoplje, prav tako pa so vdrli v dve hiši v Arnhemu, saj so sosedje opazili, da na teh hišah na strehi ni snega.
V ponedeljek so v Amersfoortu našli ilegalno farmo s kar 500 sadikami, ki bi navrgle 50 tisoč evrov.
"Policisti so šli pogledat na teren, saj je bila streha hiše povsem kopna in celo suha v primerjavi z ostalimi hišami v ulici. Zaplenili smo nasad in ga uničili," se glasi policijsko poročilo.