Zabava

Festival, ki mu ni para

am
10. 2. 2015, 22.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V znamenitem gledališču Ariston v letovišču na ligurski obali se drevi začenja že 65. festival italijanske popevke Sanremo 2015.

Profimedia

Sanremski festival bo potekal po že ustaljenem receptu. Prva dva dneva se bodo predstavili vsi pevci iz obeh kategorij: »šampioni« in »novi predlogi«. Tretji večer bo tradicionalno namenjen izvedbi starih italijanskih popevk v novi preobleki. Četrti večer bomo dobili zmagovalca pri mladih. Absolutnega zmagovalca letošnjega festivala pa bodo razglasili ob koncu petega večera: odločali bodo telefonski glasovi (40 %), strokovna žirija (30 %) in posebna žirija, sestavljena po demoskopskih načelih (30 %).

Ob voditelju Carlu Contiju bodo na odru kot sovoditeljice stale še pevki Emma in Arisa (prvo- in drugouvrščena leta 2012) ter španska igralka Rocío Muñoz Morales. Emma Marone je lani zastopala Italijo na evrovizijskem festivalu v Københavnu, a se s pesmijo La mia città ni posebej proslavila. Najbolj presenetljiv bo gotovo nastop belgijske pevke Lare Fabian, od preostalih bolj znanih pevcev pa bodo nastopili še Raf, Nina Zilli, Marco Masini (zmagovalec Sanrema 2004), Nek (znan po hitu Laura non c'è), Irene Grandi, Alex Britti in še mnogi drugi.