Svet

Skoraj 60 milijonov vreden dobitek Eurojackpota v Nemčijo

STA/J.P.
6. 12. 2014, 12.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Glavni dobitek Eurojackpota v višini 58,7 milijona evrov je po petkovem žrebanju romal v Nemčijo, natančneje v zvezno deželo Hessen, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Srečni dobitnik je vplačal zmagovito kombinacijo številk 11, 25, 32, 42 in 47 ter dodatni številki 4 in 9. Gre za najvišji loterijski dobitek v zgodovini Nemčije.

thelotter.com

Dosedanji nemški rekord za glavni dobitek na tej loteriji je padel aprila 2013, znašal pa je slabih 46,1 milijona evrov, ki so šli v roke enega dobitnika, ki je prav tako prihajal iz dežele Hessen. Pri aktualnem rekordu pa še ni znano, ali gre za posameznega dobitnika, ali je šlo za eno od srečk, ki jih je vplačala družba več soigralcev.

Slovenija je doslej dobila dva zmagovalca. Eden od njiju je decembra lani zmagovalno srečko vplačal v Grosupljem in zadel več kot 21 milijonov evrov. Drugi srečnež pa je letos zmagovalno srečko vplačal v Žalcu in osvojil več kot 28 milijonov evrov.

Izžrebani sta bili tudi dve kombinaciji 5+1. Dobitka sta vredna dobrih 1,6 milijona evrov, izplačali pa jih bodo v Italiji in na Finskem.

Kljub vrtoglavi številki rekord za loterijo Eurojackpot ni padel. Rekordni glavni dobitek namreč znaša 61,2 milijona evrov, zmagovito srečko pa je dobitnik ali več dobitnikov vplačalo na Finskem septembra letos.

Igra Eurojackpot poteka v 16 evropskih državah - poleg Finske in Nemčije še na Hrvaškem, Danskem, Norveškem, Švedskem, Nizozemskem, Madžarskem, Češkem, v Estoniji, Islandiji, Italiji, Litvi, Latviji, Španiji in tudi v Sloveniji.