Svet

Kanibal priznal, da je pojedel prijatelja, čeprav ni bil lačen

J.P.
6. 6. 2014, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kanibal je svojega prijatelja pojedel med ribarjenjem v Sibiriji, sodišče pa ga je tudi po priznanju oprostilo.

Aleksej Gorulenko (37), Aleksander Abdullaev (38) in Andrei Kurochkin (44)  so več mesecev izgubljeni tavali v sibirskem mrazu. 

Gorulenko in Abdullaev sta bila obtožena, da sta svojega tovariša ubila, razčetverila, ga skuhala in pojedla. Obdukcija ostankov je pokazala, kjer sta moška zarezala v meso in da sta sklepe razsekala. Kose sta nato nosila s seboj, ko sta iskala izhod iz ledenega pekla.

Ribiči so bili pogrešani skoraj dva meseca, ko je njihovo terensko vozilo obtičalo v ledeni reki. 

Kurochkinovi sorodniki so zahtevali, da se moškima sodi za umor, ker sta ubila Andreia. Sodišče na to ni pristalo, ampak je Gorulenka obsodilo na kazen treh let in pol zapora, ker je tovarišu zadal telesne poškodbe. Abdullaeva so obravnavali zgolj kot pričo. Moška namreč trdita, da je Andrei zmrznil in da ga nista ubila, jesti pa da sta ga začela šele po njegovi smrti. Vendar pa je Abdullaev priznal, da človeškega mesa ni jedel iz lakote, temveč je imel druge razloge. Kakšni so ti bili, ni hotel razkriti.

Četri moški, Vladimir Komar, je še vedno pogrešan. Najverjetneje je mrtev.

Kurochkinova 38-letna žena Ogla je bila spričo dosojene kazni zaprepadena. Kot je dejala, je bil kanibalizem nazadnje dokumentiran med obleganjem Stalingrada, pa še takrat so bili kanibali ustreljeni. Kot je še dodala, so ji od moža ostali le eno stopalo, prst in zadnji del lobanje.