Svet

Groza za vrati: Po 8 letih ujetništva se vrača v normalno življenje

N.J.
9. 6. 2014, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

36-letna Chiara, ki 8 let ni videla ne svetlobe in ne tekoče vode, prav tako pa ni niti enkrat v vsem tem času stopila iz hiše, je ob prihodu v bolnišnico tetala le 35 kilogramov. Pretekli teden je končno zapustila bolnišnico, kjer je bila od marca letos.

leggo.it

Chiari je v bolnišnico mati , ki jo je imela ujeto v stanovanju kar 8 let, prinesla jeans hlače in majico, dekle, pa je dva dni kasneje končno stopilo iz bolnišnice. Z zdravniškim osebjem je menda stkala prijateljske vezi in ob slovesu so ji izročili nekaj daril za lepši začetek novega življenja. V treh mesecih, ko je bivala v bolnišnici, se je naučila, da lahko komu tudi zaupa, pišejo italijanski mediji. 

 

Pridobila je 7 kilogramov

Dekle je dolgih 8 let živelo v ujetništvu v stanovanju. Mati ji je vsake toliko prinesla nekaj za pod zob, a dekle ni imelo ne svetlobe in e tekoče vode. Živela je v kupu smeti, ko so jo našli, pa je tehtala le 35 kilogramov. V bolnišnici naj bi pridobila 7 kilogramov, in tako se z 42 kilogrami in vsaj kančkom zaupanja v ljudi sedaj vrača v normalno življenje. Kot so potrdili na psihiatričnem oddelku bolnišnice, so dekletu pomagali premostiti že kar nekaj težav. Njeno okrevanje naj bi bilo do sedaj približno 60-odstotno.

leggo.it

Matere ob odhodu iz bolnišnice ni bilo

Ob njenem odhodu njene mame ni bilo. Odpeljali so jo v terapevtsko ustanovo, kjer bo še nekaj časa okrevala,  strokovnjaki pa ji bodo pomagali, da si ustvari karseda normalno življenje. Čaka jo še dolgo obdobje psihoterapij, v normalno življenje pa se bo lahko vrnila, ko bo uspešno prestala proces resocializacije.