Svet

Googlove kamere ujele prizorišče brutalnega umora

G.G.
3. 6. 2014, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Moški s sekiro stoji ob osebi, ki leži na cesti. Prizorišče brutalnega umora? Policisti so po ogledu fotografij Googlovega Uličnega pogleda začeli s preiskavo.

Google Street View

Googlov Ulični pogled (Street View) ni ujel ljudi le v nerodnih položajih, ampak so njihove kamere zabeležile tudi prizorišče umora z žrtvijo in morilcem. Tako se je vsaj zdelo na prvi pogled. Na fotografiji, ki je bila posneta na ulici škotskega Leitha v bližini Edinburgha, je v namreč videti moškega s sekiro, ki stoji ob osebi, ki leži na cesti.

Policisti so začeli s preiskavo, poroča spletna stran Metro, in kmalu prišli do akterjev, 56-letnega Dana Thomsona in 31-letnega Garya Kerra, ki sta zadevo pojasnila. Ko sta avtomehanika zagledala, da se po okoliških ulicah vozi Googlov avtomobil, sta sklenila, da se nekoliko pošalita. Garry je hitro skočil v garažo po sekiro, Dan pa se je ulegel na tla in zaigral truplo.

Potegavščino sta izpeljala lansko poletje, ko je Googlov avto »arhiviral« Škotsko. Kasneje sta vse skupaj pozabila, ko pa so pred nekaj tedni Googleve posnetke objavili na spletu, so ju prijatelji opozorili na »umor«. Že čez nekaj dni je na Danova vrat potrkal kriminalist, vse pa se je končalo z opominom.

Danes Google Steet View pokriva tri tisoč mest v zdaj 55 državah, vključno s Slovenijo.