Svet

Saro in njenega psa zbrcala skupina fantov in ju vrgla v jezero

N.J.
27. 5. 2014, 18.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Skupina štirih fantov, domnevno muslimanov, je napadla dekle, ki se je sprehajalo s psom. Oba so zbrcali, nato pa ju vrgli v jezero.

Zgodilo se je Sari Lund-Jensen, 23-letnici z Danske. Dekle se je skupaj s psom Kejserjem 20. maja sprehajalo po mestu Odense ob jezeru, saj njen kuža zelo rad plava. Nenadoma naj bi se ji približala skupina štirih fantov, za katere trdi, da so muslimani. Spraševali naj bi jo o tem, katere pasme je pes in koliko je star. Nenadoma so ga začeli brcati. "To me je razjezilo. Odločila sem se postaviti v bran svojemu psu, a so začeli v naju metati kamne, me brcali, jaz pa sem padla. Še mi niso dali miru. Še naprej so me napadali in me odkotalili do vode, nato pa me vrgli v jezero," je dekle povedalo v posnetku.

Skupina fantov se je nato oddaljila, Sari pa je na pomoč priskočila naključna sprehajalka, ki je opazila, da je dekle v jezeru. "Sem polna modric, moj kuža pa je potreben obiska pri veterinarju, saj so ga zadeli s kamnom. In to vse zato, ker v našem kraju ne marajo psov takšne pasme, kot je Kejser (mešanček med ameriškim staffordsire terjerjem in labradorcem, op. p.), saj veljajo za agresivne. Ampak to je pravi absurd!" je povedalo obupano dekle, ki se sprašuje: "Kaj so potem ti fantje?"

Policisti skušajo izslediti nasilneže, enega pa naj bi že ujeli, poročajo mediji.