Slovenija

Novi poraz Pavla Ruparja

M. R.
27. 5. 2014, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kranjsko okrožno sodišče je že drugič zavrnilo prošnjo za odlog začetka prestajanja zaporne kazni nekdanjega tržiškega župana in poslanca SDS.

STA

Odvetnik Rok Petrič se že od pravnomočne obsodbe trudi z različnimi pravnimi sredstvi doseči, da bi njegov klient Pavel Rupar kazen prestal čim ugodneje.

Petrič je najprej zahteval nadomestitev zapora z delom v splošno korist, vendar s predlogom ni prodrl, zato je na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, o zadevi pa še ni bilo odločeno. Zaradi čakanja na odločitev vrhovnih sodnikov in zaradi Ruparjevega vse slabšega zdravstvenega stanja – možakarju vendarle grozi zapor – so na kranjskem okrožnem sodišču dvakrat premlevali predlog o odlogu začetka prestajanja zaporne kazni, rezultat pa je bil obakrat enak.

Spomnimo. Rupar je februarja 2004 od avstrijskega podjetja Aquaplus prek zastopnika Jurija Pintarja iz podjetja Imecon prejel 40.000 evrov za plačilo stroškov pri pripravi dokumentacije za ureditev komunalnega omrežja v tržiški občini. Toda Rupar denarja ni predal v občinsko blagajno, ampak ga je spravil v žep. Zaradi zlorabe uradnega položaja ali pravic je bil lansko jesen pravnomočno obsojen na eno leto zapora.