Svet

Nesreča ali umor: Zakaj je 16-letni Jon moral umreti na izletu?

N.J.
10. 4. 2014, 09.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Šolski izlet švicarskih srednješolcev v Rim se je zaključil tragično. Komaj 16-letni Jon naj bi se med igro z noži tako močno poškodoval, da je umrl. A preiskovalci sumijo, da ni šlo le za igro.

Facebook

"Bil je vselej nasmejan, navdušen nad Justinom Bieberjem in nasploh je oboževal glasbo," se vrstniki spominjajo 16-letnega Jonathana Lucasa, ki je tragično preminil med izletom v Rim. Na Twitterju so njegov profil zasuli s sporočili: "Vsi smo pretreseni, počivaj v miru, naš angelček," in podobnimi.

Igra ali umor?

Kot so preiskovalci povedali za medije, je truplo 16-letnika, ko so prispeli na kraj dogodka, ležalo obrnjeno z obrazom navzdol, v prsih je imel globoko rano, sled vboda, nos nekoliko olupljen, iz ust pa mu je tekla kri. V sobi niso našli ne noža ne kakršnih koli sledi o njem. Sošolci so povedali, da so se igrali metanje nožev in da se je igra ponesrečila. A preiskovalci v to zgodbo ne verjamejo. Glede na to, da ni bilo poleg niti noža, sumijo, da je šlo prej za prepir, v katerem je nekdo izgubil nadzor. Trije fantje, s katerimi si je delil sobo, vztrajajo, da so se igrali z nožem. Nož naj bi si podajali, nato pa naj bi eden izmed njih ponesreči zadel Jonathana tako močno, da je umrl. 

Prvi alarm se je sprožil okoli 23. ure ponoči, ko so iskali pomoč za nekoga, ki naj bi krvavel iz ust. Ko so prispeli v sobo, so dečka našli mrtvega. Obstaja možnost, da je deček tudi tako nerodno padel na nož z dolgim rezilom, da mu je prebodlo srce. A kaj točno se je zgodilo tiste usdne noči, bodo preiskovalci vedeli komaj po temeljiti preiskavi.

Facebook