Vreme

Delno jasno bo, obetajo se plohe

STA/J.P.
10. 4. 2014, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Posamezne plohe bodo že dopoldne v zahodni Sloveniji, popoldne pa kakšna tudi drugod, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

STA

Predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bo zapihal jugozahodnik, popoldne in zvečer pa v Prekmurju in na Štajerskem severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija.

Zvečer bo od severovzhoda začelo rahlo deževati, dež bo ponoči dosegel osrednjo Slovenijo. Do jutri zjutraj bo povsod ponehal. Jutri čez dan se bo delno zjasnilo in bo večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v nekaterih alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 0, najvišje dnevne od 13 do 17, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes delno jasno s svežim jutrom in kakšno popoldansko ploho, nekoliko pogostejše bodo na Hrvaškem. Nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas.
Zvečer in v prvem delu noči bo, razen v krajih zahodno od nas, prehodno rahlo deževalo. Jutri bo večinoma sončno.

Vremenska slika: Iznad zahodne sega nad srednjo Evropo in zahodno ter severno Sredozemlje in Balkan območje visokega zračnega tlaka. Topla fronta se počasi pomika čez Nemčijo proti vzhodu. V višinah k nam od severozahoda priteka razmeroma hladen zrak.

Obeti: V soboto bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne bodo nastale krajevne plohe. Na Primorskem in v severovzhodnih krajih bo večinoma suho. V nedeljo bo sprva oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. Popoldne se bo od severa jasnilo.