Svet

To so bile zadnje besede pilota malezijskega letala

N.J.
1. 4. 2014, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Do sedaj je veljalo, da naj bi pilot malezijskega letala, ki je strmoglavilo sredi Indijskega oceana, nazadnje rekel: "V redu, lahko noč." A nova raztkritja pravijo, da so bile poslednje pilotove besede drugačne. Bi lahko predvideli, da namerava sebe in potnike poslati v smrt?

Kot pravijo, naj bi bile njegove zadnje besede: "Lahko noč, Malaysian tri sedem nič". Delovalo naj bi, kot da se je poslovil od letala in vseh potnikov na njem, a kot pravi predstavnik malezijskega Ministrstva za promet, naj bi bile to povsem standardne besede, ki naj ne bi delovale prav nič sumljivo. Pravi, da pilot in kopilot po njegovem mnenju nista vpletena v strmoglavljenje. Glas osebe, ki je govorila (domnevajo, da pilot, čeprav bi lahko govoril tudi kopilot), naj bi bil povsem miren in ni mogoče niti sumiti, da bi nameraval sebe in potnike pognati v smrt. Kot so še sporočili z malezijskega Ministrstva za promet, bodo celoten transkript zadnjega pogovora s pilotom kmalu poslali družinam umrlih.

Nihče ni osumljen - kaj se je torej zgodilo?

Preiskovalci primer še preiskujejo, preiskujejo tudi potnika, ki sta potovala z ukradenimi dokumenti, a kot pravijo, zaenkrat nista osumljena sodelovanja pri strmoglavljenju letala. Pregledali so tudi vse ostale potnike, ki naj bi bili na letalu in kot pravijo, nihče ni osumljen, niti pilot in kopilot ne. Svojci rabijo resnico, a rabijo tudi krivca, da bi lažje preboleli izgubo, zato zgodbam o tem, da je šlo za nekaj drugega, zaenkrat ne verjamejo.

Spomnimo ...

Letalo MH370 je skrivnostno izginilo 8. marca. Od tedaj se je v javnosti pojavilo več teorij o tem, kaj naj bi se z letalom zgodilo. Nekateri so prepričani, da je bilo ugrabljeno, drugi da je šlo za eksplozijo, kot kaže, pa je letalostrmoglavilo v ocean, kjer naj bi tudi našli nekatere njegove ostanke. Nekateri za nesrečo krivijo pilota, ki naj bi imel zakonske težave in naj bi z letalom storil samomor, tako da je dlje časa letel na višini, kje je zmanjkalo kisika. Potniki naj bi skupaj s pilotom izgubili zavest, ko je v letalu zmanjkalo goriva, pa naj bi to stroglavilo v ocean. Nekateri so zdaj prepričani, da pilot ni bil vpleten v strmoglavljeno. Kaj je bil dejanski vzrok nesreče, bodo pokazale preiskave.