Svet

Skozi okno vrgel svoje otroke, nato še sebe

N.J.
21. 3. 2014, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nemčijo je pretresla tragedija, v kateri so življenje izgubili trije nedolžni otroci. Skozi okno naj bi jih vrge oče, ki je nato sodil tudi sebi.

Arhiv Svet24

Moški, ki prihaja iz Iraka, 30-letni Aras, naj bi želel, da se žena, ki se je nedavno odselila k sestri, vrne k njemu. A v noči na sredo je iz obupa kozi okno vrgel najprej vse tri otroke, nato pa še sam skočil. Kot poroča nemški Bild, je 10-mesečni otrok v kritičnem stanju, 2- in 3-letna deklica ter oče pa so hudo poškodovani. 

Ženo je bilo strah

22-letna mati otrok se je nekaj dni pred tragedijo preselila k sestri. Bala se je, da bi oče otrokom kaj naredil, zato je poklicala policijo. Med preverjanjem, kaj se dogaja z očetom in otroki, je moški začel vpiti, nato pa se odločil za kruto dejanje. Otroci, ki jih je vrgel z višine med 6 in 8 metri, so padli na travo in v grmovje. 

Nedavno podoben primer

Primer močno spominja na nedavno tragedijo, ki se je zgodila v Turčiji, ko je oče najprej s kladivom do smrti potolkel ženo in tri otroke, nato pa najstarejšega odpeljal na vrh stavbe, ga pahnil v smrt in nato skočil še sam, vse skupaj pa so posnele nadzorne kamere. Posnetek umora najstarejšega sina in samomora se je pojavil tudi na spletu in povzročil veliko ogročenje javnosti.