Svet

Srbski četniki odhajajo v Ukrajino

M.J.
6. 3. 2014, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Stopnjevanju napetosti na Krimskem polotoku kar ni videti konca. Redni vojski so začeli priključevati tudi člani srbskega 'Četniškega odreda', ki so že prispeli v Sevastopol.

Zajem zaslonske slike

Ruska tiskovna agencija Itartas poroča, kako so na Krim, natančneje v mesto Sevastopol že prišli srbski prostovoljci, ki se predstavljajo kot Četniški odred. »Mi predstavljamo Četniški odred in nas lahko enačite s kozaki v Rusiji. Naš cilj je, da damo v imenu srbskega naroda podporo ruskemu narodu. V tem trenutku je tukaj vse enako, kot nekoč v Srbiji. Zahod in Evropa financirajo opozicijo in govorijo, da želijo v Evropo, toda vse to je laž,« je dejal Milutin Mališić, ki se je predstavil kot komandant četniške enote, imenovane Volkovi.

Mališić je dejal, da so jih poklicali kozaki in da so se odzvali na povabilo, saj se je na tleh nekdanje Jugoslavije med vojno na ruski strani borilo veliko število ruskih prostovoljcev. »Naša dolžnost je, da smo tukaj,« je dejal Mališić.

Do sedaj je prispelo pet pripadnikov Četniškega odreda, ki pravijo, da ne pričakujejo masovnega prihoda dobrovoljcev iz Srbije, saj so oni majhen narod, vendar gojijo veliko ljubezen do Rusije.