Svet

Michael Schumacher umrl?!

M.J.
16. 1. 2014, 10.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Socialni mediji so ponovno pokazali svojo grdo plat in sicer so se na njih začele pojavljati govorice in namigovanja, da naj bi dirkač F1, Michael Schumacher umrl.

Facebook

Takšni in podobni zapisi so preplavili Facebook strani, pojavljajo pa se tudi 'strani' z imenom R.I.P. Michael Schumacher in RIP Michael Schumacher 1969 – 2014.

In kar je še bolj bizarno, omenjeni Facebook strani imata kar lepo število 'všečkov'. Seveda pa se so oglasili tudi nasprotniki in nekateri med njimi so snovalce teh strani izrazito verbalno napadli. Nek uporabnik je sicer uporabil manj napadalen ton in zapisal: ''Michael ni mrtev, ti nevestna baraba. Vedi, da je tvoja stran označena kot vsiljena pošta (spam)." Spet drugi uporabnik Scot Christie je bil zaradi objave prizadet in je zapisal: ''Oseba, ki je naredila to stran je bolna in bi jo bilo potrebno izbrisati iz Facebooka."

In dejansko stanje?

Zdravje enega izmed najboljših voznikov formule ena pa še vedno ostaja kritično. Zdravniki pacienta še vedno držijo v umetni komi in stalno spremljajo njegovo zdravstveno stanje in vitalne funkcije.

'Schumi' kot ga imenujejo nekateri - najboljši voznik formule ena, je bil v bolnišnico pripeljan po tem, ko je na smučišču Meribel, približno 130 jugovzhodno od Ženeve, padel in z desnim delom glave udaril v skalo. Med smučanjem je nosil čelado, toda kljub temu je utrpel hujše poškodbe glave. Vsi zdravniki pa so si enotni, da bi umrl, če ne bi nosil čelade.