Svet

Rekordno kratki hrvaški poslanci

STA
9. 1. 2014, 18.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Hrvaški mediji so zabeležili, da se je današnja seja levosredinske hrvaške vlade končala v dobrih enajstih minutah, kar je rekordno kratek čas.

Arhiv Svet24

Razloge, da je bilo na odprtem delu seje zgolj šest točk dnevnega redu, je treba iskati v dejstvu, da se je za današnjo sejo opravičilo sedem ministrov, vključno s podpredsednico vlade Vesno Pusić.

Poleg zunanje ministrice Pusićeve, so ta teden na dopustu tudi ministri za pravosodje, delo in varstvo okolja Orsat Miljenić, Mirando Mrsić in Mihael Zmajlović, so pojasnili iz vladnega urada za odnose z javnostmi.

Jutarnji list je v začetku tedna poročal, da so se štirje ministri z družinami odpravili na smučanje na evropska smučišča. Medtem ko je moški del kvarteta izbral Avstrijo, za Pusićevo niso izvedeli, kje preživlja kratke zimske počitnice.

Iz Banskih dvorov so danes dodali, da je minister za promet Siniša Hajdaš Dončić na bolniškem, medtem ko je minister za zdravje Rajko Ostojić imel neodpovedljivo srečanje na ministrstvu. Ministrica za kulturo Andrea Zlatar Violić je prišla z zamudo, ker je pred vladno sejo imela sestanek.

Vse manjkajoč ministre so na današnji seji nadomestili njihovi namestniki.

Poleg predsednika vlade Zorana Milanovića, ima hrvaška vlada štiri podpredsednike vlade, ki vodijo tudi ministrstva, ter še 16 ministrov.