Črna kronika

Oče 15-letnega sina Janija poziva, da se vrne domov

STA/MR
9. 1. 2014, 19.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Kranjski policisti zbirajo obvestila o pogrešanem 15-letnem Janiju Bolki iz Poženika v Cerkljah na Gorenjskem, ki se v sredo po šoli iz Kranja ni vrnil domov. Pogrešani je visok približno 180 centimetrov in suhe postave. Ima kratke temno rjave lase. Pri sebi ima tudi vojaški nahrbtnik in več kosov oblačil.

PU Kranj

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je verjetno oblečen v sivo jopico s kapuco, črno prehodno jakno, svetlo modre kavbojke, obut pa v sive čevlje.

Vse, ki bi pogrešanega opazili ali bi kar koli vedeli o njegovem izginotju, policija prosi, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na interventno številko 113 oz. na anonimni telefon policije 080 1200.

Oče pogrešanega Bogdan Bolka je na eni od komercialnih televizij sina tudi javno pozval, naj pride domov, kjer ga vsi nestrpno čakajo in da bodo skupaj rešili vse morebitne težave. Višji kriminalistični inšpektor z oddelka za mladoletniško kriminaliteto Anton Klančnik pa je očetu 15-letnika izrazil podporo in med drugim pojasnil, da mladostniki od doma odidejo iz različnih razlogov.

Temu lahko botrujejo denimo neuspehi v šoli, v družbi ali med vrstniki, otroci so lahko tudi žrtve zlorab, nasilja ali nerazumevanja. Pri pobegu otrok od doma sicer policija običajno vidi nek klic na pomoč, je dodal.