Svet

Poglejte, kaj je ujel 15-letnik!

S.R.
5. 12. 2013, 12.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Radovedni najstnik naj bi na šolskem izletu nehote posnel fotografijo, na kateri je ujet tudi duh. Šlo naj bi za duha ženske, ki bi nekdaj lahko prevzela prostor kraljici Elizabeti I.

15-letni Cameron je fotografijo s svojim iPodom posnel na posestvu Rufford Abbey. Šele kasneje je opazil, da je na fotografiji tudi skrivnostna bela figura. Sedaj pa mnogi verjamejo, da gre za t.i. Belo damo iz Rufforda. Slednja pa naj bi bila duh Arbelle Stuart, ki je precej nesrečno končala. V Londonskem stolpu je namreč leta 1615 umrla od lakote. Arbelle je bila sicer praprapravnukinja Henryja VII in kraljice Mary.     

Kakorkoli že, Cameron sedaj še bolj trdno verjame v nadnaravno. Sicer je verjel že prej, njegova fotografija pa je prepričanje, da duhovi zares obstajajo le še utrdila. Njegova mama Helen je bila nad fotografijo prav tako šokirana, zato se jo je odločila pokazati osebju posestva Rufford Abbey.

Cameron je med sprehodom po posestvu očitno bral o zgodovini stavbe in posestva ter o množici duhov, ki naj bi tam prebivali, zato se je odločil narediti nekaj fotografij, da bi videl, ali lahko ujame kaj ''zloveščega''. To mu je očitno res uspelo, saj se na eni izmed njegovih fotografiji oboka jasno vidi obris bele ženske, ter celo nekaj potez obraza.

Debbie Hibbert, ki na posestvu skrbi za turistične informacije se prav tako strinja, da je na posnetku mogoče videti osebo. Večina osebja je mnenja, da gre za 'Belo gospo', ki naj bi bila duh Arbelle Stuart. Boste tudi vi po tej fotografiji začeli verjeti v duhove?