Slovenija

Policija za pomoč pri iskanju Zavašnika ponuja nagrado

S.R.
5. 12. 2013, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenska policija, ki že več let neuspešno išče Roberta Tomaža Zavašnika, ki so ga po tragediji v diskoteki Lipa obtožili zaradi povzročanja splošne nevarnosti obsodili na pet let zapora sedaj za pomoč prosi tudi javnost.

Interpol

Tako policija poziva vse, ki imajo kakršnekoli informacije, ki bi lahko pomagale pri izsleditvi in prijetju obsojenca Tomaža Roberta Zavašnika, rojenega 16. 7. 1972  v  Münchnu,  v Nemčiji,  da  jih  posredujejo policiji.

Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč izdalo odredbo za razpis tiralice, sklep o odreditvi pripora ter Evropski nalog za prijetje  in  predajo.  Prav  tako je zoper omenjenega razpisana mednarodna tiralica. Njegovo čimprejšnje prijetje je ključnega pomena za pravočasen in ustrezen zaključek kazenske zadeve.

S policije so še sporočili, da bodo vsako pridobljeno informacijo, ki bo pripomogla k izsleditvi in prijetju  obsojenca,  denarno  nagradili, višina nagrade pa bo odvisna od koristnosti same informacije in okoliščin, v katerih bo posredovana.

Informacije o iskani osebi lahko Policiji posredujete na anonimno telefonsko številko 080 1200, na interventno telefonsko številko Policije 113 ali preko spletnega portala Policije, s klikom na pasico »Anonimna e-obvestila o pogrešanih in iskanih osebah«, oziroma preko URL povezave http://www2.gov.si/e-uprava/prijava_pio.nsf.

Zavašniku sicer maja 2014 zastara izvršitev zaporne kazni, kar pomeni, da bo, da če ga policija do tega meseca ne ujame, Robert Tomaž Zavašnik povsem prost.