Svet

Majhen mucek več dni ujet v steni!

S.R.
11. 11. 2013, 11.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Majhen mucek je imel veliko srečo v nesreči. Po tem, ko je bil v steni ujet kar tri dni, ga je iz smrtonosne pasti rešil požrtvovalen par in ga nato skrbno negoval, da si je opomogel.

V soseski Canoga Park v Los Angelesu (Kalifornija) je Paula Tiberius opazila, da mama muca prenaša svoje mladiče v lopo za hišo in se odločila da ji bo sledila. Na tleh je opazila majhnega belega mucka, a ker ni hotela vznemirjati matere, jo je pustila pri miru. Naslednjo noč je družina slišala mijavkanje nekje v hiši. Mijavkanje se je nadaljevalo še nekaj dni, a Paula in njena družina niso mogli odkriti, od kje prihaja.

Sprva so mislili, da obupano mijavkanje prihaja s podstrešja, nato pa je bilo slišati, kot da prihaja iz stene hodnika v pritličju. Mucek, za katerega so kasneje ugotovili, da je star samo tri tedne je očitno nekako padel med dve plasti zidu in se tam zagozdil.

Paula in njen mož Richard nista oklevala. Richard je vzel žago in začel rezati steno. Po nekaj minutah je uspel odstraniti majhen del stene. Skozi luknjo so nato uspeli rešiti malega mucka.

Bil je v zelo slabem stanju, izjemno suh in prekrit z bolhami. Ko sta ga skopala in mu odstranila bolhe, sta ga peljala k veterinarju.

Ustanoviteljica centra Animal Rescue Alliance and Farm Sanctuary Kelly Roland ga je predala zavetišču Petopia, kjer so ga povsem pozdravili in mu našli nov dom. Paula je mucka sicer poimenovala Valentino, novi lastniki, pri katerih se mucek odlično počuti pa so mu nadeli ime Atticus. Mucek je imel res izjemno srečo v nesreči.