Svet

Streli v nakupovalnem središču v predmestju New Yorka

STA / S.R.
5. 11. 2013, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Neznanec je v nakupovalnem centru v predmestju New Yorka poskrbel za grozo in strah, ko je začel streljati naokrog. V streljanju ni bil ranjen nihče, moškega pa je policija več ur po dogodku našla mrtvega.

Policija je nakupovalno središče Garden State Plaza v Paramusu v New Jerseyju zaprla, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Strelca je po dogodku iskalo več kot 100 policistov, po navedbah medijev pa so ga našli mrtvega v eni od trgovin v trgovskem centru. Motiv za streljanje ni znan.

Po navedbah očividcev je bil moški v času napada oblečen v črno in je imel na sebi tudi motoristično čelado ter neke vrste zaščitni jopič.

V nakupovalno središče je vstopil tik pred zaprtjem trgovin ob 21.30 in začel streljali naokoli. Po navedbah nekaterih prič naj bi izstrelil tri ali štiri, po navedbah drugih pa osem strelov. Napadalec je med streljanjem uničil eno od varnostnih kamer.

Paramus leži v zvezni državi New Jersey, a je od Manhattna oddaljen le 20 minut vožnje z avtomobilom. V predmestju je veliko nakupovalnih centrov, ki jih pogosto obiskujejo prebivalci New Yorka in turisti.

Nakupovalno središče Garden State Plaza so zgradili leta 1957 in velja za enega od prvih primestnih nakupovalnih središč v ZDA. Na skoraj 200.000 kvadratnih metrih je okoli 300 trgovin, zaradi česar je nakupovalno središče tudi eno od največjih v ZDA.