Svet

Na letališču sta se slekli

U.K.
3. 11. 2013, 11.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da se z varnostniki na letališču ne gre šaliti, sta spoznali dve Britanki, ki sta poskrbeli za precej zanimiv škandal. Kelly Hadfield-Hyde (51) in Ann Chadwick (48) sta se iz Velike Britanije, z manchestrskega letališča, odpravljali na Malto, ko je prišlo do precej neljubega dogodka.

Vsaj zanju, drugi potniki so vse skupaj večinoma spremljali v smehu. Ženski so na letališču aretirali, saj sta se pred varnostniki slekli do golega. Posnetek, ki je že zaokrožil po spletu, kaže, kako se pogovarjata z varnostnikom, nato pa se nenadoma začneta slačiti.

Po dogodku sta priznali, da sta pred poletom spili steklenico vina, a sta zanikali, da bi bili pijani. Zagovarjali sta se, da sta se slekli po navodilih varnostnika. Ta naj bi jima rekel, da naj se slečeta, in ko sta ga vprašali, ali je mislil samo jakni, naj bi jima dejal, naj slečeta vse. Varnostnik je to seveda zanikal. »Ne vem, kaj vaju je obsedlo, da sta se slekli, a to gotovo ni bil gospod Mayet (varnostnik),« je dejala tožilka, ki prav tako ni verjela, da sta bili ženski trezni.

Varnostniki so povedali, da sta ženski na letališču preklinjali in žalili osebje. Lahko bi se izmazali z manjšo kaznijo brez sodnega postopka, a sta hoteli iskati pravico na sodišču. Chadwickova je dobila 12 mesecev pogojne kazni, hkrati bo morala plačati 500 funtov (približno 580 evrov), Hadfield-Hydova pa bo morala plačati 55 funtov (64 evrov) kazni in poravnati 850 funtov (992 evrov) sodnih stroškov. »Nič nisva naredili narobe, storili sva samo to, kar nama je bilo ukazano,« je dejala Kelly, a to sodišča ni omajalo.