Svet

Najstnik obtožen umora učiteljice matematike

STA / S.R.
23. 10. 2013, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Potem, ko je pod streli učenca srednje šole v ponedeljek v Nevadi končal 45-letni učitelj matematike, je bila v torek v zvezni državi Massachusetts ubita 24-letna učiteljica matematike, osumljenec za njen umor pa je za zapahi. Zaradi njegove starosti policija skopari z informacijami.

Reuters
Policija je 14-letnika odpeljala v zapor.

Truplo 24-letne Colleen Ritzer so odkrili v gozdu za srednjo šolo v kraju Danvers. Pogrešana je bila od torka pozno zvečer, ko ni prišla domov, niti se ni oglašala na telefonske klice. Policisti so v stranišču šole odkrili sledove krvi, ki so jih pripeljali do trupla v gozdu. Ni informacij o tem, kako je bila ubita, niti zakaj.

V torek so pogrešali tudi 14-letnega dijaka Philipa Chisma, ki se je pred kratkim priselil iz zvezne države Tennessee. Policija ga je našla zvečer, ko je taval po cesti in ga odpeljala v zapor.

Nadaljuje se tudi preiskava ponedeljkovega streljanja na srednji šoli v mestu Sparks v Nevadi, kjer je 12-letnik ubil učitelja matematike in vojaškega veterana Michaela Landsberryja ter ranil dva sošolca, na koncu pa se je ubil s pištolo, ki jo je prinesel od doma.