Svet

Ropar padel skozi strop

Simon Rosc
23. 10. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ropar je zaradi svoje neprevidnosti padel skozi strop in nezavesten obležal do prihoda policistov. Na sodišču se je zagovarjal, da je bil pijan.

Ropar je padel skozi strop.

Roparja, Stevena Moylana (35), so našli nezavestnega na tleh trgovine, potem ko se je sprožil alarm. Našla ga je vodja trgovine Kathryn Birks, ki je prišla pogledat, zakaj se je sprožil alarm. Sprva ni opazila ničesar, nato pa je videla, da se je vdrl strop. Mislila je, da se je sesedel pod lastno težo, ko je nenadoma opazila, da na tleh leži moški. Hitro je zbežala iz trgovine, zaklenila vrata in poklicala policijo.

Policiste je počakal nezavesten.

Toda kako je prišlo do tega nenavadnega dogodka? Vlomilec je vdrl v stanovanje nad trgovino, v katerem ni bival nihče. Dvignil je talne plošče, da bi prišel do trgovine pod stanovanjem, ko so se tla pod njegovimi nogami nenadoma vdrla pod težo. Moylan je padel dobre tri metre globoko in pri tem izgubil zavest. Ob njem so na tleh trgovine našli tudi rokavice in kladivo.

Ker so policisti vlomilca našli nezavestnega, mu ni preostalo drugega, kot da krivdo prizna. Sodišče ga je tako predvčerajšnjim obsodilo zaradi vloma ter poskusa povzročitve škode in kraje. Obramba je v zagovor dejala, da je eden od najrevnejših tatov in da je bil v času vloma pod vplivom alkohola ter da se ničesar ne spomni. Glede na to, kar se mu je zgodilo, bi bila lahko ta obramba celo resnična.

Policiste je pričakal nezavesten.