Svet

Goli na netu: zato so ostali brez službe

U.K.
21. 10. 2013, 18.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Objavljanje fotografij na spletu lahko ima hude posledice. Še posebej če gre za bolj 'žgečkljive' fotografije.

Zaradi golote so ostali brez službe.

Mnogi zagovarjajo, da je splet cona brez cenzure in da to ne bi smelo vplivati na delo neke osebe, češ da gre za stvar vsakega posameznika, a svet pač ne deluje tako. To je na grd način spoznala gasilka in samohranilka Clare Deloughrey, ki je pred kratkim objavila svoje fotografije, na katerih je zgoraj brez pod tušem.

Čeprav je osrečila precej oboževalcev, pa je fotografija na njeno žalost razjezila njene šefe, ki so jo zaradi tega odpustili. Predvsem zato, ker je na fotografijah tudi logotip podjetja, za katerega je delala. Podobno se je zgodilo tudi učiteljici Olivii Sprauer. Olivia je posnela nekaj fotografij v kopalkah za eno od revij, še preden je postala učiteljica.

Vodstvo šole je za to izvedelo, njene fotografije naj bi izbrskali učenci, in učiteljico ter mater dveh otrok so takoj odpustili. Vendar je dobila več ponudb za poziranje. Leta 2010 je avstrijska balerina Karina Sarkissova posnela nekaj golih fotografij za revijo Weiner. To so izvedeli v dunajski operi in jo nemudoma odpustili, čeprav je šlo za dokaj okusne umetniške fotografije.