Svet

Kaj je nenavadnega na tej 16-letnici?

S.R.
22. 9. 2013, 10.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zgodba, ki navdihuje. 16-letno dekle je v petek, 20. septembra postalo kraljica maturantskega plesa. Nič nenavadnega sicer, če ne bi bilo to dekle še pred tremi leti običajen deček.

Abc, Twitter
Cassidy je bila še pred tremi leti deček Lance.

Cassidy Lynn Campbell je namreč še pred tremi leti živela kot Lance Campbell, a s svojo spolno identiteto že od nekdaj ni bila zadovoljna, zato se je že nekaj let oblačila kot dekle. V petek pa je postala kraljica plesa v srednji šoli Marina High v mestu Huntington Beach v Kaliforniji. In to kljub dejstvu, da v resnici ni dekle. Cassidy je pred starši in sovrstniki s solznimi očmi sprejela nagrado.

V zahvalnem govoru pa je povedala, da tega ni počela zaradi sebe, temveč zaradi mnogih drugih ljudi po vsej državi. Cassidy je prejela največ glasov med šestimi kandidatkami, a že samo dejstvo, da so ji sploh dovolili kandidirati kaže na odprtost šole.

Njen cilj ni biti slavna, ampak samo odpreti oči ljudem okoli sebe in jih spodbuditi, da premislijo o družbenih normah.

A povsem brez zapletov le ni šlo. Ko so organizatorji objavili, da je med desetimi najboljšimi kandidatkami tudi Cassidy, so nekateri malce negodovali. Menili so namreč, da se Cassidy le šali, da je pač fant, ki se za zabavo oblači v žensko. A temu seveda ni tako. 16-letna Cassidy, ki je še pred tremi leti živela kot Lance Campbell pove, da se je že od nekdaj počutila kot deklica.

A Cassidy ni pustila, da bi jo negativni komentarji prizadeli. Ta Twitterju je tako zapisala, da njen cilj ni biti slavna, ampak samo odpreti oči ljudem okoli sebe in jih spodbuditi, da premislijo o družbenih normah. Cassidy je sicer tudi zavzeta uporabnica YouTuba, kjer objavlja videe svojih preobrazb.

Njena mama, Christine Campbell je ponosna nanjo, saj si niti v sanjah ni pomislila, da bo njen sin zares lahko izpeljal takšno preobrazbo in celo postal kraljica plesa.

Abc, Twitter
Nagrado je sprejela s solzami v očeh.