Svet

Šokantni posnetki nadzornih kamer razkrivajo strojevodje

M.J.
1. 8. 2013, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Posnetki nadzornih kamer, postavljenih na delovnem mestu argentinskih strojevodij, so pokazale, kaj vse ji odvrača pozornost od vožnje

Youtube

Ker zadnji čas svet pretresajo številne težke železniške nesreče, kot je bila tista v mestu Santiago de Compostele, so oči javnosti vse bolj uprte v ljudi, ki z vlaki upravljajo.

Ministrstvo za notranje zadeve in prometa v Argentini, kjer se je prav tako zgodila huda železniška nesreča, je v kabine strojevodij namestila nadzorne kamere. Te so razkrile kaj vse strojevodje počnejo, obenem pa so s tem pojasnili tudi zakaj tako pogosto prihaja do tovrstnih incidentov.

Včeraj so objavili šokantne videoposnetke, ki prikazujejo kako strojevodje niti malo pozornosti ne posvečajo dogajanju na progi. Še več, enega so zasačili kako bere knjigo, drugega kako piše SMS sporočilo, tretji pa je celo zadremal v kabini!

'Kamere smo postavili pred manj kot mesecem dni, a že imamo na voljo zastrašujoče rezultate. »Sedaj nam je veliko bolj jasno kaj ljudje počnejo in kako se obnašajo,« je dejal argentinski minister za notranje zadeve Florencio Randazzo in poudaril, da so vsi strojevodje takoj dobili odpoved. Minister je napovedal še strožje inšpekcije in tudi drugi zaposleni na železnicah bodo morali opraviti posebne izpite, zdravstvene preglede in teste za prisotnost alkohola in drog.