Svet

Letališki uslužbenec kradel obleke po nesreči Asiane v San Franciscu

STA/M.J.
31. 7. 2013, 17.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriška televizija ABC poroča, da so v San Franciscu aretirali 44-letnika in njegovo 32-letno zaročenko, ker sta kradla iz prtljage potnikov na letališču v San Franciscu kmalu po nesreči Asiane.

Reuters

Nesrečen padec letala na pristajalno stezo v San Franciscu je 6. julija povzročil veliko zmedo in zaprtje letališča. Veliko drugih letov je bilo odpovedanih in prtljaga se je kopičila po skladiščih. Sean Sharif Crudup je bil zaposlen pri družbi United v oddelku za prtljago in si je postregel z vsebino kovčkov, pri čemer pa ni bil dovolj spreten, saj so ga posnele varnostne kamere.

Računal je, da v zmedi nihče ne bo opazil tatvin. Nekaj časa je brskal med kovčki in ko je našel pravega, ga je predal svojemu dekletu Raychas Elizabeth Thomas, ki je z njim odkorakala z letališča, pri čemer so jo prav tako posnele kamere. Tatvina morda niti ne bi bila odkrita, če lastnica kovčka ne bi dobila klica iz trgovine Nordstrom z vprašanjem, zakaj je njena "sestra" vrnila obleke v vrednosti 6000 dolarjev.

Lastnica kovčka, ki je izgubljeno prtljago prijavila, je odgovorila, da nima sestre in klobčič se je začel odvijati. Družba United se je opravičila, v težavah pa bodo tudi uslužbenci pri Nordstromu, ki so od Thomasove sprejeli obleke nazaj brez računa in ji plačali 6000 dolarjev v gotovini. Oba tatova sta bila aretirana konec preteklega tedna, vendar sta že na prostosti po plačilu varščine. Kaznivo dejanje odločno zanikata.