Svet

Pri desetih letih ubil dvoletnika

R.S.
19. 7. 2013, 11.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

30-letni britanec Jon Venables je z Robertom Thompsonom mučil in ubil dveletnega dečka, Jamesa Bulgera. Jon je bil takrat star samo deset let.

Jon je bil v času umora star samo deset let.

Nadzorne kamere so posnele, kako Jon za roko pelje dveletnega dečka, medtem ko je bila njegova mama v nakupovalnem centru. Dečka so našli dva dneva pozneje ob železniški progi.Venables in Bulgera sta se nekaj časa sprehajala z dečkom in ga nosila. Kar na enkrat pa sta ga vrgla na glavo. Šalila sta se celo, da ga bosta vrgla v kanal, a ga je na koncu čakalo še veliko več kot to.

V oko sta mu vlila modro barvo, ga brcala, nanj vrgla 30 kilogramov težko opeko in ga kamenjala. Med dejanjem sta ga slekla in mu napolnila usta z baterijami. Forenziki so celo potrdili, da sta mu hudodelca baterije tlačila v zadnjično odprtino. Ubila sta ga z železno palico, težko deset kilogramov, z njo sta ga tepla po celem telesu. Samo na glavi je imel deset zlomov lobanje, tako da forenziki niso mogli ugotoviti, kateri je povzročil smrt. Fanta sta nato truplo povlekla na železniške tire, kjer ga je vlak presekal na pol. Venables in Thomson sta mislila, da bo vse skupaj videti kot nesreča. Venables je dejanje priznal po tem, ko mu je mama dejala, da ga bo kljub temu ljubila vse življenje.