Svet

Prostitutka ga bo stala milijon evrov

G.S.
12. 7. 2013, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sodišče v Monaku je razsodilo, da mora londonski poslovnež bivši zaročenki izplačati milijon evrov, ki ji jih je obljubil, preden je izvedel, da je prostitutka iz visoke družbe.

Zaročenec ji je nevede plačeval lete k pohotnim strankam.

Upravljalec delniških skladov Robert Thielen je pred dvema letoma zaprosil za roko Rusinjo Diano. Kot se je razkrilo na sodišču v Monaku, ji je tedaj izročil ček za milijon evrov -  sredstvo 'brezpogojne finančne varnosti' -, unovčljiv po njuni poroki. Na Nizozemskem rojeni poslovnež pa je pred kratkim ugotovil, da se njegova 30-letna zaročenka ukvarja s plačljivim spremstvom za bogataše.

Sodišču so bili predani dokazi, da Diana prodaja spolne usluge v Londonu, Moskvi in na francoski obali. Menda naj bi ji njen premožni zaročenec celo plačeval lete, ko je odhajala po evropskih mestih zadovoljevat stranke.
Thielen je nemudoma preklical zaroko in od Diane zahteval, naj mu vrne darila in dragulje, vključno s 70.000 evrov vrednim diamantnim zaročnim prstanom. Rusinja tega seveda ni hotela storiti, ko pa je ugotovila, da ne more unovčiti čeka, se je odločila, da bo denar izterjala na sodišču.

»Takoj ko sem izvedel, kaj počne, sem razdrl zaroko in zahteval vračilo draguljev in čeka,« je pričal Thielen, prostitutka pa je sodniku povedala: »Rekel mi je, da je ček garancija za varnost, da bi se izognila kakršnikoli poročni pogodbi, pogodila pa sva se, da ga unovčim po poroki.«

Razočaranemu Thielnu je sodnik naložil, naj izplača podarjeni ček, povrhu pa naj plača še tisoč evrov sodnih stroškov. Seveda se bo tajkun na sodbo pritožil. 

Nesrečni tajkun Robert Thielen.