Svet

Jelena Karleuša: Sem kot Jezus Kristus

Sonja Javornik
26. 6. 2013, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred kratkim je imela srbska pevka s slovenskimi koreninami koncert na Ušču. Namesto sto tisoč ljudi jih je bilo tam po pisanju srbskih medijev samo 10.000, kar seveda JK ogorčeno zanika, češ da jih je bilo vsaj štirikrat več.

Facebook

Koncert je bil v vsakem primeru pravi polom, saj je imela kljub dobrim kostumom in koreografiji hude težave s tehniko, pa tudi s čustvi, saj ni mogla skriti solz zaradi razočaranja nad slabim obiskom. Številne oboževalce pa je razočarala tudi s svojimi poznejšimi odzivi ...

Ne samo da ni držala obljube, da bo imela naslednji dan brezplačni dobrodelni koncert. Tudi novinarske konference, ki jo je obljubila in na kateri naj bi pojasnila vse zaplete, ni bilo. Karleuša zdaj vso krivdo za neuspeh pripisuje medijem, češ da so vodili pravo antikampanjo. Primerjala se je celo s Kristusom, pa tudi žalila Ceco. Čeprav ji nekateri kolegi sporočajo podporo prek Twitterja, je vse več takšnih, ki jim ni prav, da prelaga krivdo drugam. Tako je podjetje, ki je organiziralo tehniko, javno sporočilo, da je na vajah in med koncertom vse brezhibno delovalo – težava je torej v vsebini, za katero je bila seveda odgovorna pevka.

Meni, da je najboljša

Dejstvo je, da so zdaj srbski mediji polni negativnih člankov. V dnevniku Blic so na primer v uvodu k intervjuju zapisali: »Nima smisla. Nihče na tem svetu ne more prepričati Jelene Karleuše, da ji škodi vse, kar počne po koncertu na Ušču, nas pa s tem nasmeji ... Ona dela po svoje, ne odneha, na tej poti ruši vse in o sebi govori v tretji osebi. Celo za solze na koncertu pravi, da niso bile od žalosti, pač pa od sreče.« Jelena odgovarja: »Menim, da sem najboljša pevka na tem področju ...«

Zanimiva zaradi svojih izjav, ne glasbe

Očitno se še vedno precenjuje, saj je smešno, da se postavlja na prvo mesto pred Terezo Kesovijo, Nino Badrić in Marijo Šerifović, ki so zagotovo vokalno precej pred njo. Morda bi imela več uspeha, če bi bila bolj trdno na tleh in bi se zavedala svojih omejitev. Kajti dejstvo je, da je zanimiva osebnost. Pred časom je recimo pisala izjemno zanimive in odmevne komentarje za enega od srbskih dnevnikov. Ko je pred dobrim desetletjem nastopila na podelitvi glasbenih nagrad v Sava centru, pa je imela revijalni nastop, ki je bil vsekakor izjemen spektakel, saj se je vedno želela primerjati s svetovnimi divami. Ampak očitno je za oboževalce bolje, da jo jemljejo kot osebo, ki rada dviga prah in je zanimiva zaradi svojih izjav in dejanj, ne pa zaradi glasbenih podvigov. Seveda bo zanimivo videti, kako bo čez nekaj dni na koncertu Cece, saj bo vsaj Jelena zagotovo čakala na vsako njeno napako.

Facebook