Svet

Voznik pretepel potnika

Simon Rosc
24. 6. 2013, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V petek je v ameriški državi Arizona voznik avtobusa pretepel 21-letnega potnika, ker je želel izkoristiti cenejšo vozovnico za mladoletne.

YouTube
Voznik je fizično obračunal z mladeničem.

45-letni voznik avtobusa Todd Allen Shields je dejal, da je mladenič poskušal vstopiti na avtobus z ugodnejšo karto, ki je namenjena le mladoletnim osebam. Ker je voznik menil, da je mladenič prestar, da bi lahko uporabil to karto, je od njega zahteval, naj pokaže osebno izkaznico. 21-letnik tega ni hotel storiti, zato je sledil verbalni obračun, na koncu pa je voznik mladeniča vrgel iz avtobusa.

Očividka, ki je bila v času dogodka na avtobusu, je dogajanje posnela z mobilnim telefonom. Kot je povedala, je voznik vstal, dvignil mladeniča in ga vrgel iz avtobusa. 21-letnik je pri tem odletel z nogami v zraku, je še povedala. Voznik je nato pretepanje nadaljeval na pločniku. Z glavo je udarjal ob kovinsko klop. Mladeniču je ob tem želel pomagati mimoidoči, a neuspešno. Očividka je nato poklicala policijo in jih obvestila o dogodku.

Podjetje, za katerega je voznik delal, je obvestilo javnost, da je 45-letnik v času trajanja preiskave na prisilnem dopustu. Očividka pa je še dodala, da pričakuje, da bo voznik izgubil delo, saj se s takšnimi primeri srečuje vsak dan in bi se moral vesti profesionalno. 

YouTube
Napad bo voznika stal službe.