Svet

Tu nam krojijo žalostno usodo

Gorazd Suhadolnik
10. 6. 2013, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V luksuznem hotelu Grove blizu Londona, priljubljenem zatočišču nogometnih zvezdnikov in polikanih lepotic, imajo za sabo naporen konec tedna.

Reuters
Prizorišče letošnjega srečanja Skupine Bilderberg

V nekdanjem dvorcu so na nepredušno zavarovanem letnem srečanju skupine Bilderberg, v očeh antikapitalistov globalne demonske velesile, gostili več kot sto najvplivnejših ljudi zahodnega sveta. 

Imenujejo se Skupina Bilderberg in predstavljajo elito svetovne moči, vse, kar lahko ponudi kapitalistični cvet severne Amerike in zahodne Evrope. Na seznamu povabljencev letošnjega srečanja so bili prvi mož Googla, direktor Amazona, šefica Mednarodnega denarnega sklada, najvplivnejši svetovni bankirji, profesorji najelitnejših univerz in vodje najvplivnejših medijev, manjkali pa niso niti politiki – predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, finančni, zunanji, gospodarski ministri vseh pomembnejših evropskih držav, opazili so tudi Billa in Hilary Clinton – in seveda nepogrešljivega Henryja Kissingerja, avtorja znamenitega izreka 'moč je največji afrodiziak', politika, ki je bil zadnjih 50 let v ozadju vseh svetovnih kriznih žarišč.

Reuters
Evropski bilderbergovci: Jean-Claude Trichet, Christine Lagarde, Angela Merkel in Jose-Manuel Barroso

Kissinger velja ob Davidu Rockefellerju tudi za ključno figuro organizacije, ki že desetletja gradi nov svetovni red in eno svetovno vlado. K temu cilju vodi tudi sedanja globalna kriza, iz katere naj bi zrasel nov svet brez nacionalnih držav in srednjega razreda, le še korporativno nadzorovano globalno gospodarstvo z elito superbogatih vladarjev na eni in množico brezpravnih, ubogljivih služabnikov na drugi strani.

Bilderberg so ustanovili med hladno vojno v podporo vojaškemu in gospodarskemu sodelovanju med Evropo in Ameriko. Zamislili so si jo kot forum vodilnih politikov, mislecev in gospodarskih voditeljev, ki se srečajo vsako leto.

Železno pravilo je: 'Kar se zgodi na Bilderbergu, ostane v Bilderbergu.' Nobenega dostopa za medije, javnost ostaja daleč stran. Na srečanju ni nikoli podrobnejšega dnevnega reda, nobenih uradnih sklepov, nobenega glasovanja in nobenih objavljenih političnih stališč.

Bilderberg je sicer za letošnje srečanje na spletni strani objavil seznam udeležencev in ključnih tem pogovorov, vključno z gospodarstvom, ameriško zunanjo politiko, 'nacionalizmi in populizmi','kibernetskim bojevanjem' in 'glavnimi trendi v medicinskih raziskavah'. Vendar objava teh podatkov niti malo ne zmanjšuje zaskrbljenosti protestnikov, ki so od daleč vzklikali proti skrivnostnemu srečanju globalne senčne elite. »Ko se zbere 130 voditeljev z vsega Zahoda, med njimi tudi milijarderjev, so to ljudje, ki so neizmerno bogati in vplivni,« pravi eden izmed demonstrantov.

Resnice o pravi vsebini in resničnih namenih Skupine Bilderberg seveda tudi po včeraj končanem srečanju ni bilo mogoče izvedeti. Menda tudi v elitnih krogih obstajajo globoka nasprotja o prihodnosti novega svetovnega reda.

»Seveda se ne dobijo zaradi kramljanja o najnovejših težavah, ampak da uskladijo načrte glede prihodnosti kapitalizma na Zahodu.« Skrajnejši protestniki pa v Bilderbergu vidijo nič manj kot demonsko srce globalne zarotniške mreže.

Uradni predstavnik skupine Bilderberg zatrjuje, da na srečanju ni nič zloveščega. »Udeležencem pomagajo pri oblikovanju stališč, pridobivanju vpogleda v stvari in izmenjevanju informacij,« je zatrdil.

»Tu smo, da se znebimo parazitov, tihotapcev drog in propadlih bankirjev, za katere se zdi, da hočejo uničiti ta svet,« pa odgovarja eden izmed protestnikov.

Reuters
Henry Kissinger, gonilna sila Bilderberga z zvesto sopotnico Hillary Clinton