Svet

Norci, kaj pa počnete!

S.R.
6. 6. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Za nekatere je običajno življenje pač preveč dolgočasno in v svoj vsakdan radi vnesejo malo adrenalina. Spet drugi pa ga potrebujejo kar precej.

YouTube
Prizor, ob katerem zastane dih.

Eden izmed slednjih je tudi James Kingston, ki je visel z žerjava, 76 metrov nad tlemi. Kot da vse skupaj še ne bi bilo dovolj nevarno, je to počel z eno roko. Adrenalinski odvisnik je svoj nevarni podvig v soseski Ocean Village v Southamptonu tudi posnel.  

A če bi kdo mislil, da je še tja gor z željo po smrti, bi se krepko motil. Prav nasprotno, James odgovarja, da je ''šel tja gor živet''. James je vse skupaj posnel s kamero, ki si jo je pritrdil tudi na telo. Žerjav pa si je izbral zato, ker je želel ''čim boljše posnetke''. Na vrhu je ostal kakšno uro, saj  mu je bil razgled zelo všeč. Priznal pa je, da sprva sploh ni nameraval viseti z dvigala, temveč le posneti nekaj dobrih fotografij in videov ob sončnem vzhodu.

Kljub temu, da je bil preko 70 metrov visoko, James ni uporabljal nobene zaščitne opreme, a ga kljub temu ni bilo strah. James dogovarja, da te v trenutku, ko visiš na eni roki pač ne sme biti strah. Pojasnil je še, da je bila to zanj še ena avantura. ''Življenje je pač prekratko, da bi skrbel zaradi prihodnosti in tratil čas,'' je še dodal James.

Ideja visenja z žerjavov pa nikakor ni nova. Jamesa je namreč navdihnil ruski adrenalinski odvisnik, znan pod vzdevkom 'Mustang Wanted', ki je z žerjava visel že pred nekaj meseci.