Svet

Rešil življenje in ostal brez smrčka

M.J.
6. 6. 2013, 19.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kabang je stekla pred motor na Filipinih, ki je drvel proti hčerki in nečakinji lastnice. Ostala je brez smrčka, zahvaljujoč globalni akciji pa je ostala živa.

Youtube

Mešanec Kabang je leta 2011 stekel pred motor v mestu Zamboanga Citiyu na Filipinih in s tem rešil hčer ter nečakinjo lastnice. Motor je tako namesto otroka zbil psa, v nesreči pa je kuža izgubil čeljust. Zahvaljujoč svetovni akciji, so psu rešili življenje.

''Neverjetno, kaj vse je ta pes preživel. To je pravo čudo. Imel pa bo probleme pri hranjenju in dihanju. Toda z navdušenjem lahko rečem, da je Kabang vesel in razigran pes,'' je dejala veterinarka.

V akciji 'pomagajmo Kabang' so na internetu zbrali približno 16.000 evrov, s tem denarjem pa so lahko psa iz Filipinov poslali na zdravljenje na operacijo v Kalifornijo. Čeprav so si veterinarji prizadevali, da bi ji rešili nos, jim to ni uspelo. Uspeli pa so jo ozdraviti raka, ki je ravno nastajal, in pozdraviti vse rane, ki so v nesreči nastale. Denar so prispevali prostovoljci iz več kot 20 držav. 

Youtube