Mesec dni pred začetkom nogometnega pokala konfederacij so Brazilci že razporedili osem nemških tankov gepard 1A2, ki so opremljeni z raketami za obrambo zračnega prostora, je poročal portal G1.

Brazilija je aprila kupila kar 38 tovrstnih tankov, generala Marca Rolanda Heiseja povzema portal, namenjeni pa so prav zaščiti zračnega prostora med nogometnim svetovnim prvenstvom in olimpijskimi igrami. Pripadniki brazilske vojske se z novo opremo ta čas intenzivno seznanjajo v eni od nemških kasarn.

Že pred dnevi so Brazilci potrdili tudi, da bodo za varnost na obeh velikih športnih prireditvah skrbeli tudi z roboti. Gre za 30 robotov, za katere so odšteli približno 2,7 milijona evrov, ki lahko med drugim s pomočjo kamer skrbijo za osnovni nadzor, prav tako pa jih bodo lahko uporabili za odstranjevanje eksplozivnih teles.

Okrepljena bo tudi varnost na državnih mejah. Že med pokalom konfederacij bo za varnost na mejah skrbelo tudi 25.000 vojakov. A njihova naloga ne bo le varnost in preprečevanje ilegalnega prehoda meje, ampak naj bi delovali tudi v boju proti tihotapcem droge, orožja in preprodajalcem avtomobilov.

Pokal konfederacij bo med 15. in 30. junijem potekal v šestih brazilskih mestih in velja za generalko pred nogometnim SP 2014.