Svet

Kdo je skrivnostni moški na fotografiji?

S.R.
17. 4. 2013, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Fotografija, posneta v trenutku druge eksplozije na ponedeljkovem bostonskem maratonu, na kateri je na strehi viden neznan moški se s svetlobno hitrostjo širi po internetu.

Pix11
Kdo je skrivnosti moški na strehi?

Skrivnostni moški na strehi je že podžgal mnoga ugibanja in teorije zarote. Sicer ni prav nobenih dokazov, da je moški na strehi kakorkoli povezan z eksplozijami, je uporabnikom spletnih družbenih omrežij to kaj malo mar, saj se po Facebooku, Twitterju in ostalih omrežjih tisoči sprašujejo, kdo je moški na strehi.

Čeprav po spletu kroži na stotine grozovitih podob po eksploziji dveh bomb na Bostonskem maratonu (tudi ljudi z odtrganimi udi), pa je spletno občinstvo najbolj pritegnila prav fotografija skrivnostnega moškega na strehi.

Fotografija, ki jo je posnel Dan Lampariello prikazuje moškega, ki hodi po strehi stavbe v bližini mesta druge eksplozije. Druga bomba je sicer eksplodirala le 12 sekund po prvi, ob 14:50 po lokalnem času.  

Eden izmed prvih uporabnikov Twitterja, ki je opozoril na fotografijo je bil VFraank_Oceaan – uporabnik Twitta parodije na Pevca Franka Oceana – njegov tvit pa so uprabniki delili več kot 2000-krat. Fotografija se še naprej širi po spletu, sem in tja pa se pojavlja tudi že fraza ''Boston Marathon Roof'' (''streha bostonskega maratona'').

Navdušence nad teorijami zarot na fotografiji zmoti predvsem dejstvo, da moški na strehi na prvi pogled ne reagira na eksplozijo bombe. Prav zato so mnogi mnenja, da je morda prav ta moški glavni osumljenec za napad.

Policija, zvezni preiskovalni urad in protiteroristične enote sicer še zbirajo dokaze, saj gre za enega izmed najbolj kompleksnih prizorišč zločina, kar so jih v ZDA videli do sedaj.

Eksplozija dveh bomb na ponedeljkovem maratonu v Bostonu je sicer terjala tri smrtne žrtve.

Umrl je osemletni Martin Richard, 29-letna Krystle Campbell, ter kitajska študentka, katere imena še niso razkrili javnosti, saj nimajo dovoljenja družine. Poleg smrtnih žrtev je bilo v napadu ranjenih še 183 ljudi.