Svet

12-letnik ukradel 150.000 in jih zapravil za prostitutke

U.K.
24. 2. 2013, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dvanajstletnik je ukradel denar iz trgovin z zelenjavo in s prijatelji organiziral divjo zabavo, kjer so bile v glavnem prostitutke.

Artyom iz Pyatagorska v Rusiji je preživel vikend v družbi deklet na poziv, vse skupaj pa je plačal z denarjem, ki ga je ukradel v trgovinah in iz žepov mimoidočih. Fant je zbežal od doma, menda prav z namenom, da bi živel kot odrasla oseba, za kar pa je seveda potreboval denar.

»Vzel sem denar (150.000 rubljev, kar je približno 3.800 evrov) in se zabaval z dekleti,« je dejal Artyom. »Ko sem zbral dovolj denarja sem se vrnil v Georgievsk, kjer sem poklical svoje prijatelje in dekleta.«

Najprej so odšli v savno, nato pa še v hotel, medtem pa je Artyomov brat poklical policijo in jim dejal, da je Artyom izginil. Policija ga je dokaj hitro našla in ga zadržala v domu za mladoletne prestopnike. Artyom bo moral preživeti tri leta v posebni šoli, kjer naj bi ga rehabilitirali. Zanimiv je bil eden od komentarjev, kjer je neka ženska dodala, da je dobil Artyom za ukradenih 4.000 evrov večjo kazen, kot jo mnogi gospodarstveniki in politiki dobijo za precej višje nakradene vsote.