Slovenija

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

STA / S.R.
24. 2. 2013, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se sneženje po državi ponovno krepi, številne ceste pa so zaradi obilice zapadlega snega ostajajo težko prevozne.

Voznikom svetujejo naj se na pot ne odpravljajo brez obvezne zimske opreme in naj prilagodijo vožnjo razmeram na cesti. Zaradi sneženja poteka izločanje tovornih vozil na primorski avtocesti pred cestninsko postajo Log proti Kopru, na počivališču Ravne proti Ljubljani, od Sežane proti Gabrku na počivališču Povir, na hitri cesti Vrtojba - Razdrto na Vrtojbi proti Razdrtemu, na podravski avtocesti pred počivališčem Dravsko polje proti Ptuju ter na glavni cesti Podlehnik - mejni prehod Gruškovje v Podlehniku proti Hrvaški.

Med 8. in 21. uro velja splošna prepoved prometa tovornih vozil nad sedem ton in pol.

Uporaba verig je obvezna na cestah na prelazih Predel, Ljubelj in Jezersko, na cesti Ajdovščina - Col - Črni vrh - Godovič ter na cestah na Pokljuko.

Cesta čez Korensko Sedlo je na avstrijski strani zaprta. Na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič, Idrija - Godovič in Razdrto - Podnanos velja zapora prometa za priklopnike in polpriklopnike, na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno polje pa je zaradi snežnih razmer prepovedan promet.

Popolne zapore prometa veljajo na cestah Lokve - Čepovan, Predmeja - Lokve, Čepovan - Most na Soči, Bohinjska Bistrica - Sorica, Petrovo Brdo - Podrošt, Dolenja Trebuša - Oblakov vrh ter Dragarji (Zgornji Čačič) - Osilnica, na cesti Sorica - Bohinjska Bistrica, zaprta pa je tudi cesta čez prelaz Vršič.