Slovenija

Se je spomnite iz lanskega X Factorja?

Urban Klančnik
23. 2. 2013, 18.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Orto Baru smo poslušali noro divjo zasedbo Hellcats, kjer sedaj poje Ajda Kovačič, ljubljenka občinstva lanskega X Factorja.

Hellcats je ženska heavy metal/rock skupina, ki je v četrtek (21.2.2013), skupaj s skupino C4, dodobra razgrela občinstvo v Orto Baru. Nenazadnje, kaj je lepšega za srca rockerjev, kot štiri vroča dekleta, ki jih z izgledom in glasbo spravljajo v ekstazo. Bilo bi krivično, če bi rekel, da so Hellcats samo lepotičke na odru in da na tem gradijo svoj nastop. So energične, imajo karizmo udarnih heavy metal deklet, a ohranjajo seksi ženstvenost. Predvsem pa je pomembno dejstvo: punce znajo igrati. Sonja je praktično nezmotljiva na bobnih, prav tako njena sestra Sasha na basu. Katja na kitari zveni več kot odlično in njenih 'solaž' se ne bi sramovali v nobenem rock/heavy bendu na svetu. Vse skupaj pa odlično dopolni Ajda na vokalu. Ima močan glas in ve, kako ga uporabiti. Poleg tega smo ljubitelji rocka veseli, da se je mlada pevka odločila za rock vode in ni pristala v krempljih kakšnega menedžerja, ki bi jo potisnil recimo v soft pop. Nenazadnje v Sloveniji (tudi drugod po svetu ni nič bolje) primanjkuje pravega ženskega heavy metala, ki požene kri po žilah, spravi motoriste na motorje in proda ogromne količine piva.

Hellcats igrajo dokaj 'old school' rock-heavy metal kombinacijo, ki je udarna, hitra in gre v uho. Rifi niso tako preprosti, kot se morda zdi na prvi pogled in prav nič ne škodi, da imajo nekatere pesmi, ki so mimogrede v glavnem avtorske, slovenska besedila. Prej nasprotno.

Punce so v underground krogih precej popularne in pravzaprav je kar nenavadno, da se še niso prebile do širših množic. Očitno je pač dejstvo, da gre za heavy metal tako prestrašilo medije, da si ne upajo staviti na Hellcats, kljub temu, da je bila tovrstna glasba še pred desetletjem ali dvema izjemno popularna in se sedaj spet počasi vrača. Prav lahko se zgodi, da bodo Hellcats še eden tistih bendov, ki bo v tujini prejel več pozornosti kot doma. Kakorkoli že, če si želite dober rock-metal žur, potem Hellcats nikakor niso slaba izbira.

Zasedba:
Sasha Zagorc - bas, bac vokali
Sonja Zagorc - bobni, back vokali
Katja Mavec - kitara
Ajda Kovačič - vokal