Hamasova vlada je po napadu sporočila, da so sedež vlade zadele štiri rakete. Po navedbah očividcev je pri tem nastala velika gmotna škoda, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Neimenovani tiskovni predstavnik izraelske vojske je za AFP potrdil, da je izraelska vojska zadela sedež palestinskega premiera Ismaila Hanije v Gazi. Na Twitterju pa je nek predstavnik izraelske vojske objavil, da je v zadnjih šestih urah izraelska vojska zadela več kot 85 "terorističnih ciljev".

"Sedež vlade je v celoti uničen, v barbarskem izraelskem napadu pa so bile poškodovane tudi sosednje hiše," je za AFP dejal neimenovani predstavnik Hamasa.

Izrael raketira cilje na območju Gaze od srede dalje. Pri tem je po nepotrjenih poročilih po poročanju nemške tiskovne agencije dpa umrlo 30 ljudi, najmanj 200 pa jih je bilo ranjenih. V Izraelu so bili v raketnem napadu iz Gaze ubiti trije ljudje, več kot 20 pa jih je bilo ranjenih. Kljub številnim mednarodnim pozivom zaenkrat ni znakov, da bi se nasilje lahko kmalu končalo, še poroča dpa.