Prehitro

Foto: Audi silovito odneslo s ceste

M.G.
24. 5. 2024, 12.19
Posodobljeno: 24. 5. 2024, 12.42
Deli članek:

Včeraj se je v kraju Platinovec v občini Šmarje pri Jelšah zgodila hujša nesreča, v kateri je bil udeležen en osebni avtomobil. Avto znamke Audi je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča v obcestni jarek; voznik in sopotnik sta ostala ukleščena, s tehničnim posegom so ju rešili gasilci. Oba poškodovana sta bila odpeljana v bolnišnico v Celju.

Facebook (PGD Steklarna Rogaška Slatina)
Uničen Audi, ki ga je odneslo s ceste v kraju Platinovec, iz katerega so morali "rezati" oba potnika.

Včeraj zvečer je v občini Šmarje pri Jelšah, natančneje v kraju Platinovec, prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri sta bili resneje poškodovani dve osebi. Vozilo znamke Audi je očitno zaradi neprilagojene hitrosti zgrmelo s ceste in pristalo med drevjem in grmovjem v obcestnem jarku. Kot je razvidno iz slik, bo avto glede na poškodbe dober le še za na odpad. Voznik in sopotnik pa sta imela pravzaprav srečo v nesreči, da nista utrpela hujših poškodb. Po nesreči sta namreč oba ostala ukleščena v avtomobilu, zato so ju morali s tehničnim posegom rezanja pločevine reševati gasilci.

Pri nesreči so sodelovali gasilci PGE Celje, PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Šmarje, ki so izvedli protinaletno in protipožarno varovanje, zavarovali kraj dogodka in osvetljevali kraj nesreče. Pomagali so tudi reševalcem, ki so obe poškodovani osebi odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico v Celju.