Slovenija

Pravila za objavo prispevkov in oglasov v času predvolilne kampanje za evropske volitve in referendume

Uredništvo
6. 5. 2024, 09.26
Posodobljeno: 20. 5. 2024, 09.27
Deli članek:

Portal Novice Svet24 na podlagi 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji določa in objavlja pravila (obseg, pogoje in način) za izrabo časopisnega prostora za volitve v evropski parlament in tri posvetovalne referendume o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, rabi konoplje in uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah, ki bodo potekali v nedeljo, 9. junija 2024.

Profimedia
/

O načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odloča uredništvo samostojno, v skladu z uredniško politiko. Med volilno kampanjo bo portal Novice Svet24 skladno z Zakonom o medijih objavljal popravke oziroma odgovore na objavljene informacije ter pri tem odrekel objavo vsem, ki bi popravke ali odgovore poskušali izrabiti za posredno referendumsko kampanjo.

Portal Novice Svet24 vabi vse zainteresirane k oglaševanju in sporočanju oglasnih vsebin.

Volilni oglasi ne smejo kršiti zakonov in drugih predpisov. Skladno s 7. členom Zakona je obvezna navedba naročnika oglasa, ki tudi odgovarja za točnost in resničnost navedb v oglasu.

Cene oglasov so v skladu s cenikom družbe Media24. Naročniki volilnih propagandnih sporočil morajo objavo naročiti vsaj 5 dni pred želenim datumom objave v časopisu z ustrezno opremljeno naročilnico in vnaprej poravnati celoten znesek naročenega oglaševanja. Dokler predplačilo ne bo opravljeno, sporočila ne bodo objavljena. O objavi oglasov naj se naročniki dogovorijo z oglasnim trženjem (Simona Škafar, tel. 01/ 588-06-98, e-pošta: simona.skafar@media24.si).

Ugovore zoper morebitne nepravilnosti pri izvajanju teh pravil sprejema odgovorni urednik portala Novice Svet24 Gregor Gruber.

Odgovorni urednik Novice Svet24 Gregor Gruber