Radio 1

Znano je, kdaj se pričenja jubilejna dobrodelna akcija Deželak Junak!

B.M.
11. 4. 2024, 13.05
Posodobljeno: 11. 4. 2024, 13.19
Deli članek:

Ena najbolj odmevnih dobrodelnih akcij v Sloveniji, Deželak Junak v režiji Radia 1, tudi letos bo! In letošnja posebnost je, da bo jubilejna, že deseta po vrsti.

Darja Štravs Tisu
Deželak Junak

Veselo novico je danes zjutraj poslušalcem in seveda Mihi Deželaku sporočil Denis Avdić, ki še do včeraj ni vedel, ali bo akcija sploh stekla. Včeraj je namreč Deželaka čakal temeljit zdravniški pregled pri Zavodu Fitcorp, kjer so strokovnjaki naposled ocenili, da je priljubljeni radijec še vedno kos svojemu poslanstvu kot Deželak Junak. "Z veseljem sporočam, da so preiskave pokazale, da je Miha zdrav in da lahko izvaja dobrodelne telesne napore," je povedal dr. Denkovski in uradno potrdil jubilejno akcijo.

Deželak se bo na pot podal 29. maja, začetek poti je pa še skrivnost, odvisno je kako bo določil nepredvidljivi Gargamel, ki vsako leto poskrbi za številne šokantne izzive. "Jaz ti samo obljubim, da bom probal zlobirati, da boš na cilju pred prvo tekmo Slovenije na evropskem prvenstvu, pa magar bo zaradi tega cilj prestavljen v Stuttgart," je dejal Avdić in šokiral Deželaka. "Jaz sem vesel, ker je letos jubilejna akcija in ker vem, da bomo vsi znova pomagali, da gre čim več otrok na morje in to je namen mojega oziroma našega desetletnega dobrodelnega prizadevanja," je navdušeno povedal Deželak, ki ga pred štartom čaka še nekaj presenečenj. Z vsemi pa boste na tekočem, če spremljate Radio 1 in njihova socialna omrežja.